Krémová hrášková polievka
16.04.2021
Zdravá krémová hrášková polievka bez zahusťovania a smotany, vhodná aj pre vegánov. Jej lahodne krémovú konzistenciu zabezpečujú kešu orechy. Pripravenú ju budete mať navyše len do 10 minút.

Ingrediencie
- 400 g mrazeného hrášku
- 80 g kešu orechov (cez noc odmočených vo vode) (odporúčam tieto)
- 2 PL citrónovej šťavy
- 800 ml zeleninového vývaru (alebo vody + zdravého bujónu)
- soľ, mleté čierne korenie (podľa chuti)
Postup
- Kešu orechy na noc zalejeme dostatočným objemom vody a necháme ich odstáť. Pred varením ich scedíme a opláchneme.
- Hrášok vyberieme z mrazničky a necháme ho rozmraziť.
- Všetky suroviny spolu rozmixujeme v mixéri úplne dohladka. Polievku dosolíme a dokoreníme podľa chuti.
- Rozmixovanú polievku potom prelejeme do hrnca a ohrejeme ju. Polievka nemusí prevrieť, stačí ju zohriať.