Krémová hrášková polievka

16.04.2021

Zdravá krémová hrášková polievka bez zahusťovania a smotany, vhodná aj pre vegánov. Jej lahodne krémovú konzistenciu zabezpečujú kešu orechy. Pripravenú ju budete mať navyše len do 10 minút.

Ingrediencie

  • 400 g mrazeného hrášku
  • 80 g kešu orechov (cez noc odmočených vo vode) (odporúčam tieto)
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 800 ml zeleninového vývaru (alebo vody + zdravého bujónu)
  • soľ, mleté čierne korenie (podľa chuti)

Postup

  1. Kešu orechy na noc zalejeme dostatočným objemom vody a necháme ich odstáť. Pred varením ich scedíme a opláchneme.
  2. Hrášok vyberieme z mrazničky a necháme ho rozmraziť.
  3. Všetky suroviny spolu rozmixujeme v mixéri úplne dohladka. Polievku dosolíme a dokoreníme podľa chuti.
  4. Rozmixovanú polievku potom prelejeme do hrnca a ohrejeme ju. Polievka nemusí prevrieť, stačí ju zohriať.



Vegetariánstvo | Všetky práva vyhradené
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky